Jak jsem Vás informoval na konferenci loni i na webu, je dobré se věnovat dotační činnosti, která může podpořit Vaší i naší společnou činnost. Jde o to žádat kde se dá a sledovat možnosti. Určitě oddíly by se měly zaměřit na města, krajský úřad i třeba výše na MŠMT.

na akce mládeže si letos podaly oddíly na KÚ Č. Budějovice žádosti o dotace a většinou uspěly. QCC Č. Budějovice obdržely dotaci na KP v rapid šachu, ŠACHklub Tábor na KP v praktickém šachu, ŠS Bechyně na KP v bleskovém šachu a mohl bych, tak pokračovat dále. Nejnižší částka byla 10.000,- Kč

Nyní se podařilo získat další dvě významné dotace, které jsem zpracoval a ve spolupráci s předsedou podali na KÚ Č. Budějovice.  První byla na činnost celé JčŠS a druhá na činnost KTCM. Jen pro Vaší informaci, kterou najdete na webu JčŠS víte, že rozpočet na rok 2019 je 111 tisíc. A jak to nyní dopadlo?

JčŠS obdržel první dotaci na činnost ve výši 198 000,- Kč. Žádost byla postavena na 282.000,- Jelikož každý subjekt musí do dotace vložit i vlastní prostředky, musíme KÚ vykázat náklady ve výši 282.000,- Kč. To znamená, že žádost byla 100% úspěšná!!!  Tyto peníze musí být utraceny do konce letošního roku.  Na účet JčŠS "přiteče" první částka 138.000,- Kč do cca 3 měsíců. Zbytek po vyúčtování. Takže podmínky tvrdé, ale musí se to zvládnout. Co vše se bude moci dát do nákladů a co se vše bude financovat připraví VV JčŠS a brzy Vás seznámí. Musí se ale dodržet rozpočet žádosti a jednotlivých položek.

JčŠS obdržel druhou dotaci na KTCM ve výši cca 100.000,- Kč. Jelikož smlouvu ještě nemáme u sebe, jako u předchozí dotace, nelze nyní informovat blíže. Zde manažer KTCM a KM JčŠS budou muset rovněž připravit podklady k rozdělení dotace a k využití, včetně vyúčtování. U této dotace byla žádost postavena na 495.000,- Kč. Takže zisk 1/5 je rovněž paráda. Pro vyúčtování bude částka cca 130.000,- Kč.

Dnes se odevzdala další žádost o dotaci pro hráče, kteří budou reprezentovat náš kraj i ČR na Mistrovství Evropy 2019 v Bratislavě, kam cestuje 12 hráčů + doprovod. Zde žádost je postavena na 250.000,-Kč (jasně prokazatelné náklady), ale KÚ může poskytnout dotaci max. 100.000,- Kč. Oddíly už faktury k ŠSČR zaplatily a podíleli se na tom rodiče hráčů. Tak doufejme, že se něco opět podaří získat a dětem částečně uhradit náklady.

Věřím, že peníze nás vzájemně nepoškorpí, ale přinese to svazu nové možnosti.  Již nyní je vidět, že se vyplatí se zajímat o dotační činnost.   

Jaroslav Odehnal